Dit weer is voor zwangeren best pittig! Ik herinner me mijn eerste zwangerschap, elf zomers geleden, toen was het ook zo bloedje heet. Die nacht van de bevalling… halleluja voor koude washandjes!

Een paar tips:

1) Ben je al bijna uitgerekend? Leg een paar vochtige washandjes in de vriezer. Mijn redding op die snikhete nacht van 2 augustus 2007!

2) Drink en eet niet te koud! Ja, ik weet het, dat klinkt gek – maar als je veel ijs en koud water drinkt, moet je lijf zo hard werken om weer op temperatuur te komen. Daardoor krijg je het alleen maar warmer! Dus liever gewoon water uit de kraan, schijfje citroen, munt of gember erbij. En oké… een ijsje per dag moet kunnen natuurlijk.

3) Gezwollen voeten en enkels: een voetenbadje (weer: niet te koud) is zalig! Ga ook zo vaak mogelijk met je benen omhoog, om de bloedcirculatie te helpen.

4) Doe niks tussen 11 en 15 uur. Maar serieus. Gewoon nada, noppes, niente. Makkelijk gezegd dan gedaan, ik weet het… maar bedenk je dat je ook als je in de hangmat ligt, als zwangere eigenlijk knetterhard aan het werk bent!

Annemiek Verbeek steunt je voor, tijdens en na de bevalling als doula bij praktijk Tamelijk briljant

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie THUIS! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0