RETRAITE VOOR ZWANGEREN 

LETTELE SPIJKERVOORDE

25 – 27 oktober

UITVERKOCHT

 ALLES WAT JE MOET WETEN 

Voel je de behoefte om dieper in je lijf te zakken en te ontspannen? Wil je je op een (zelf)bewuste en creatieve manier voorbereiden op jouw bevalling? Wil je meer in je kracht komen te staan? En je meer verbinden met jezelf en je ongeboren kindje? Vooral een weekendje he-le-maal niks en alleen maar genieten en geïnspireerd raken? 

Deze zwangerschapsretraite is een weekend speciaal voor jou! Je wordt in de watten gelegd en krijgt de ruimte om even totaal te ontspannen.  

Geen zwangerschapscursus

De Kiindretraite voor zwangeren is in geen enkel opzicht te vergelijken met een zwangerschapscursus. Ja, we kunnen ervoor kiezen om tijdens de retraite veel informatie te gaan geven over hoe een bevalling werkt of hoe je het beste kan ademen of bewegen tijdens de geboorte. Maar hier zijn talloze boeken over geschreven en onze site staat er vol mee, daarvoor hoef je niet naar een verwenweekend. De retraite is een moment tijdens je zwangerschap om je helemaal over te geven aan je ervaringen. Er wordt een plek gecreëerd waar je verzorgd wordt en in de watten wordt gelegd. Iedereen heeft andere behoeftes tijdens de zwangerschap én de bevalling. Daarom leert Marjolein je geen informatie uit het boekje, maar om je af te stemmen op de wijsheid van je eigen lichaam en daarop te vertrouwen. Uiteraard mag je vragen stellen over bevallen, borstvoeding en andere vrouwenzaken. Verwacht echter naast boekenwijsheid ook antwoorden uit je eigen hart.

Marjolein over de geboortefilm:

‘Als ik denk aan filmbeelden van bevallende vrouwen zie ik voor me hoe een vrouw schrikt omdat haar vliezen breken. Vervolgens wordt ze met gillende sirenes naar het ziekenhuis afgevoerd. Als kind en puber dacht ik dat een kind krijgen een nachtmerrie was. Gelukkig zijn er steeds meer videobeelden van rustige badbevallingen of serene thuisgeboortes. Vorig jaar is er een unieke film uitgekomen, namelijk ‘These are my hours’ van Emily Graham. Een film die laat zien hoe haar thuisbevalling vanaf het begin tot het einde verloopt. Tijdens de Kiindretraite voor zwangeren kijken we deze film en bespreken we na afloop wat deze film in iedereen heeft losgemaakt. Het kan niet anders dan dat je na het zien van deze film bent geraakt. Tissue alert!’

Marjolein over het klankbad:

‘Je wordt ondergedompeld in klank. Je gebruikt je eigen stem om dieper verbinding te maken met je lichaam en de baby, om nog meer te ontspannen en om flink wat oxytocine los te maken. Het klankbad eindigen we altijd op een heel bijzondere manier, waarbij de zwangere in het midden van de cirkel plaats mag nemen en de anderen voor haar gaan zingen. Tegelijkertijd wordt ze gestreeld, geaaid, vastgehouden en gekoesterd. Sommigen moeten hier voor uit hun comfortzone stappen. Na afloop zijn de vrouwen altijd zo ontzettend blij. De ruimte vult zich met het liefdeshormoon en zelf ik voel me dan weer even hoogzwanger. Het klankbad durf ik met zekerheid het hoogtepunt van het weekend te noemen.’

Extraatje

Als je naar de Kiindretraite komt dan ontvang je een goodiebag met het hele afgelopen jaar Kiind. 

De Kiindretraite is voor jou als…

Je toe bent aan rust en ontspanning, je graag de beste moeder wilt zijn die je kunt zijn, je wilt opladen, je wilt omringen met inspirerende vrouwen en uitkijkt naar zachtheid om je heen.

Korting

Ben je lid van Kiind? Dan ontvang je 10% korting op de retraite met je code! Eerst lid worden en dan boeken kan ook. 

REVIEWS:

“De retraite heeft mij kracht en hoop geschonken”

‘Bedankt voor dit mooie en liefdevolle weekend. Dit is alles wat een zwangere vrouw nodig heeft en wenst. Een weekend vol bezinning, prachtige verhalen, warmte en liefde. De yoga en het gezonde eten hebben mijn lijf kracht gegeven, de muziek op de harp opende mijn hart, de meditaties hebben mij nieuwe inzichten en vertrouwen gegeven, de massage gaf mij diepe ontspanning, het samen zijn met mooie vrouwen heeft mij kracht en hoop geschonken. Al met al prachtige en intense ervaringen om nooit te vergeten!’

“Ik voel mij gesterkt om een natuurlijke bevalling tegemoet te gaan”

‘Ik voelde mij zo gedragen en omhuld met liefde en zorg! Precies waar ik naar verlangde rond mijn zwangerschap. Zo fijn om hier even volledig aandacht voor te hebben. Met lieve vrouwen om elkaar dit te geven. Heel bijzonder. Ik heb geleerd hoe ik de rust in mij kan vinden en ik in kan zetten als ik dit nodig heb om de focus bij mijn zwangerschap en kindje wil leggen. Ik voel mij ook nog meer gesterkt om een natuurlijke bevalling tegemoet te gaan.

“De kiindretraite heeft ontzettend bekrachtigend gewerkt”

‘In een tijd van verbouwen en een steeds verder vorderende zwangerschap snakte ik naar een moment voor mezelf en onze ongeboren zoon. Ik beleefde de zwangerschap niet, het ging aan me voorbij. De Kiindretraite heeft me de rust, ontspanning en verbinding geboden waar ik naar op zoek was. Daarnaast heeft het weekend ontzettend bekrachtigend gewerkt. Wat een boel energie, warmte en verbondenheid heb ik mogen ervaren. Zet hiernaast een fijne locatie, heerlijk eten en twee krachtige, wijze vrouwen wie het hele weekend beschikbaar voor ons waren. Ik kan het iedere zwangere wie op zoek is naar verbinding, verdieping en ontspanning aanraden.’
– Esanie

“Marjolein is een mooi en bijzonder mens”

Lieve Marjolein, je bent een mooi en bijzonder mens, vrouw, moeder. Ik voelde mij bevoorrecht om dit mooie weekend met elkaar te mogen ervaren. De energie heb ik mooi naar thuis over kunnen dragen. Heel erg bedankt’

Je verblijft 2 nachten in een gespreid bedje

Met yoga, vertroeteling, biologische vegetarische maaltijden, massage, ontspanning, meditatie, natuur en creativiteit kom je weer in verbinding met wie je bent:

 

creatief en krachtig

LOCATIE:

Dit weekend zijn we te gast op de luxe locatie Spijkervoorde in Lettele. Zodra je hier aankomt en je koffer neerzet zal er een deken van ontspanning over je heen glijden. De natuur hier is werkelijk prachtig en vitaliserend. Binnen enkele minuten ben je in het bos.

In het Achterhuis zijn zeven luxe hotelkamers met eigen sanitair, allen met een eigen uitstraling. Daarnaast is er een fijne zithoek en eetgedeelte waar we samen kunnen genieten van de gezonde maaltijden. In het Melkhuisje kunnen ook nog twee mama’s en twee baby’s in een eigen kamer overnachten.

Ook is er een aparte ruimte voor de yoga en andere bijeenkomsten. Bij goed weer zitten we buiten.

JE ONTVANGT:

 • 2 overnachtingen in een gespreid bed
 • biologische en veganistische maaltijden
 • een openingscirkel
 • 2 yogalessen
 • een weldadige massage
 • diverse meditatiemomenten
 • een klankbad
 • bekrachtigende bevalfilm
 • creatiecirkel/ vrouwencirkel met womb healing/blessing
 • snacks & fruit
 • ongelimiteerd kruidenthee
 • gebruik van handdoeken, bedlinnen en yogamatjes
 • prachtige natuur
 • een onvergetelijke ervaring

HET PROGRAMMA:

Vrijdag 25 oktober

16.30 uur: aankomst 
17.00 – 18.30: welkomscirkel  
18.30: diner 
20.00 – 21.30: meditatie

Zaterdag 26 oktober

8.00 – 9.00: ontbijt smoothie 
9.30 – 10.30: yoga 
(fruit/snack) 
11.00 – 12.30: massage of meditatiesessie 
12.30 – 13.30: lunch 
13.30 – 14.30: tijd voor jezelf 
15.00 – 17.00: klankbad  
18.00 – 19.00: diner 
20.00 – 22.00: bekrachtigende bevalfilm

Zondag 27 oktober

8.00 – 9.00: ontbijtsmoothie 
9.30 – 10.30: yoga 
(fruit/snack) 
11.00 – 12.30: massage of meditatiesessie
12.30 – 13.30: lunch 
14:00 – 17.00: verbinding met je kindje & affirmatiekaarten maken
17.00: afscheid

Andere retraites:

 BEKIJK ZE HIER 

 

Stel een vraag aan Marjolein

14 + 6 =

Over de gastvrouw:

Mijn naam is Marjolein Vos. Jarenlang zocht ik naar mijzelf door boeken lezen, workshops, cursussen en opleidingen te volgen en bepaalde relaties aan te gaan. Ik ervoer een leegte in mijzelf die er niet hoorde te zijn. Mijn zoektocht stopte toen ik voor de eerste keer zwanger raakte. Alles wat ik al die tijd zocht groeide letterlijk in mij: pure essentie in liefde geboren. Mijn eerste dochter werd geboren op mijn 26e verjaardag. Deze overgetelijke ervaring was een krachtige initiatie. Zowel fysiek als energetisch was ik een geboortekanaal en werd naast een volmaakt baby’tje ook ikzelf opnieuw geboren. Ik werd intuïtiever, krachtiger, zachter, meer geaard en voelde golven van onvoorwaardelijke liefde door mij heen stromen.

De afgelopen jaren heb ik dit een aantal keer mee mogen maken. Inmiddels ben ik een dankbare moeder van vier prachtige dochters en de partner van een man die het beste in mij naar boven haalt. Ik voel mij geroepen om mensen bewust(er) te maken van hun bron, hun oneindige stroom van inspiratie, hun kracht en liefde.

Wombfulness creëert met de retraites voor zwangeren een heilige ruimte waar je in contact kan komen met je bron. Door middel van yoga zak je dieper in je lijf en door de mooie natuur wordt je eigen schoonheid weerspiegeld. Dankzij alle pure voeding en liefdevolle verzorging zal je na deze retraite weer in verbinding zijn met de creatieve en krachtige essentie die je bent.

 MARJOLEIN IN KIIND 

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie THUIS! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0