Ebook Leren in vrijheid

Hoe je juist door los te laten, je kind het beste geeft

Moeten kinderen voldoen aan een maatstaf?

Jouw kind is éen brok natuur. Je ziet hoe prachtig en vanzelf alles zich ontwikkelt. Je ziet tegelijk ook hoe onze wereld die ontwikkeling vaak probeert te sturen. Van groeicurve tot leerdoelen, voor alles is een model, een norm, een doel. Alsof je kinderen voortdurend moeten voldoen aan een maatstaf. Klopt dat nou? Het voelt lang niet altijd passend.

Met een ‘programma afdraaien’ is je kind niet geholpen. Ook straf en beloning wringt. Je ziet dat het geen recht doet aan de diepere ontwikkeling van je kind. Je kind loopt voor, loopt vast, of je voorziet nu al dat dit later kan gebeuren. Het lijkt alsof je constant moet duwen en trekken om je kind op de juiste plek te krijgen, en dit voelt helemaal niet goed.

Maar wat vind jij?

Je hebt het idee dat jouw kind zich veel rijker kan ontwikkelen op zijn/haar eigen manier dan binnen de aangegeven route. Je wil met je kind in verbinding leven, en vrij zijn van dwingende sturing, dreigen met straf of motiveren via beloning. Je bent op zoek naar meer kennis en achtergrond over hoe kinderen van nature leren. Je wil vol vertrouwen met je kind omgaan. 

In dit 70 pagina’s tellende ebook vind je achtergrondinformatie. Hoe leren mensen? Hoe dragen motivatie, prestatie en omgeving wel of juist niet bij aan het leerproces? Welke factoren ondersteunen je mogelijkheden om te leren?

Ebook Leren in vrijheid

Hoe je juist door los te laten, je kind het beste geeft

Jouw koers bepalen

Na het lezen kun je met meer vertrouwen in het ouderschap staan. Je leert naar je kind te kijken als een wezen dat zelf veel in huis heeft, en weinig sturing (laat staan dwang) nodig heeft om toch van alles te leren. Je wordt je meer bewust dat leren en leven dicht bij elkaar staan, en dat ‘leren’ geen geïsoleerde activiteit is. Het is verweven met het hele bestaan. 

Met deze kennis en inzichten kun je helder en krachtig jouw koers bepalen. Hoe wil jij met je kind omgaan? Wat vind jij echt belangrijk voor je kind, nu, en op de langere termijn? Je stapt uit je gewoontes, uit de patronen die je opvolgde, en je kiest weer bewuster hoe je omgaat met je kind. 

Weet waar het over gaat

Aan de hand van verschillende deskundigen op het gebied van leren kijken we naar de methodes waarmee we gewend zijn om kinderen dingen te laten leren. Bekende methodes zijn: leren door middel van toetsen, verplicht lesmateriaal, motiveren via straf en beloning. We zoomen uit, zodat zichtbaar wordt wat er constructief is aan die methodes en wat niet.

Voel je een ‘ja’?

Heb je zin om los te komen van oude ideeën over leren, en mooie stappen te zetten naar natuurlijk leren? Gun het jezelf en je kind om deze weg in te slaan.

IS dit ebook voor jou?

Heb je al langer de ervaring dat de manier waarop we kinderen laten leren veel beter kan? Of wil je met je (aanstaande) baby een mooie gezonde weg in slaan om je kindje vanuit verbinding de wereld te laten ontdekken? Ben je op zoek naar een meer ontspannen manier om te kijken naar hoe kinderen leren, en hoe jij daar aan kan bijdragen? Wil je opvoeden zonder trucjes, en wil je de intrinsieke motivatie van je kind intact houden?

Ben je op zoek naar een school en wil je je oriënteren op een fijne manier van dingen leren? Heb je zorgen over het huidige onderwijs en zoek je een ruimere blik? Werk je in het onderwijs en zoek je graag verdieping en achtergronden, zodat je kindgericht kunt werken?

Dit ebook kan op vele manieren behulpzaam zijn op jouw weg met kinderen. Zo kun je jouw kind of je klas met meer ontspanning begeleiden, en naar kinderen kijken als compleet mensen die met de eigen, aangeboren nieuwsgierigheid vol vertrouwen het leven in kunnen.

Liefdevolle schop

Kom op, we doen het. Omdat het leven veel te leuk en bijzonder is om te blijven hangen in een beperkende visie die knelt als een oude jas.

Gratis in de Kiindspeeltuin

Wist je dat dit ebook, mooie cursussen en nog veel meer leuks, ook in de Kiindspeeltuin te vinden zijn?

GROEI, VERBIND EN SPEEL

0